Produsele tradiţionale vor purta un logo special, potrivit unui ordin comun al ministrului Agriculturii, ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Autortităţii Naţionale pentru Portecţia Consumatorilor (ANPC) şi care stabileşte condiţiile şi criteriile pentru atestarea produselor tradiţionale.
Pentru a putea fi etichetat drept tradiţional, produsul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, produsul tradiţional va fi fabricat pe teritoriul naţional, doar din materii prime locale, după o reţetă tradiţională, iar în componenţa lui nu trebuie să aibă aditivi alimentari, coloranţi, arome, vitamine, minerale sau îndulcitori.
În plus, produsul tradiţional va fi fabricat în urma unui procedeu tehnologic tradiţional, care se distinge de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii.
Numele produsului tradiţional trebuie să fie unic.
Capacitatea de producţie de produs tradiţional realizată într-un an nu poate depăşi cantitatea medie de 150 kg sau litri pe zi. Dacă acelaşi producător face mai multe produse tradiţionale, atunci capacitatea de producţie nu va depăşi cantitatea medie de 400 de kg de sau litri pe zi total produse tradiţionale atestate. În cazul pâinii, cantitatea medie va fi de maximum 300 kg pe zi total produs tradiţional şi nu mai mult de 800 kg pe zi total pentru mai multe produse tradiţionale atestate.
Toate produsele tradiţionale vor fi incluse în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale (RNPT) care va fi publicat anual pe site-ul Ministerului Agriculturii.
Produsele tradiţionale vor purta un logo special, potrivit unui ordin comun al ministrului Agriculturii, ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Autortităţii Naţionale pentru Portecţia Consumatorilor (ANPC) şi care stabileşte condiţiile şi criteriile pentru atestarea produselor tradiţionale.
Pentru a putea fi etichetat drep