Bucătarul-şef Bernard Vaussion, francezul care a gătit pentru preşedinţii Franţei timp de 40 de ani, a dezvăluit câteva dintre slăbiciunile culinare ale unora dintre cele mai influente personalităţi politice.
Cheful francez a ajuns la vârsta respectabilă la care nu mai găteşte pentru puternicii lumii, dar îşi aduce aminte cu plăcere de păcerile gastronomice ale acestora. Nu în ultimul rând, maestrul bucătar a povestit că trebuia să ştie foarte bine şi mâncărurile pe care oaspeţii de vază le detestau, relatează Business Insider.
Conform declaraţiilor lui Vuisson, fostul preşedinte francez Jaques Chirac se dădea în vânt după preparatele din melci şi poftea la salata de varză murată, Francois Mitterand savura fructele de mare, Nicholas Sarkozy nu suporta brânza, în vreme ce Francois Hollande, actualul preşedinte francez, mănâncă tot ce i se pune în faţă.
„Carnea de pui te face homosexual“
Conducătorul Bolivei, Evo Morales, a iscat un scandal internaţional în momentul în care a declarat în public că bărbaţii mari devoratori de carne de pui riscă să devină homosexuali. Controversata declaraţie a fost făcută la un summit din 2010, prilej cu care Morales a explicat că hormonii feminini din carnea de pui îi poate face pe reprezentanţii sexului puternic „să se abată de la calea cea dreaptă“. Şi mâncarea fast-food este detestată de Morales, care consideră că acest tip de preparat din Vest te poate îmbolnăvi de cancer. Printre preferatele sale se numără supa de quinoa, preparat făcut dintr-o cereală extrem de sănătoasă.
Nixon, fan înrăit ketchup
Richard Nixon, fostul preşedinte american, turna ketchup peste orice fel de mâncare. Micul dejun preferat era compus din brânză, ananas şi ketchup şi belşug. Se pare că această alăturare culinară bizară s-a regăsit şi în meniul ultimei mese pe care Nixon a luat-o la Casa Albă.
Kim Jong-i