SANATATE / FRUMUSETE Temperaturi de peste 30C la umbra. Fete obosite si fara chef de viata, disperate sa gaseasca "un petic" de umbra. Cautam palariile, iar aerul conditionat devine prietenul nostru de baza! Pe o asa vreme, parca nici mancarea nu prea mai are gust, organismul nostru refuzand pur si simplu unele alimente. Preparatele grele, prajiturile cu crema, grasimile, mancarea gatita nu mai au aceeasi savoare ca in timpul iernii. Si, cu toate acestea, ce mancam vara?
Fie ca avem sau nu pofta de mancare, organismul trebuie hranit, altfel va veti simti slabiti si fara vlaga. Chiar daca nu te ispiteste nici o delicatesa culinara si nimic nu este pe placul tau, e bine sa incerci sa-ti creezi un meniu de vara. Unul care sa te energizeze si care sa te faca sa treci mai usor peste canicula. Iata ce recomanda specialistii!
Supa rece cu legume. De rosii, de fasole verde, morcovi, pastai sau cartofi, atunci cand caldura devine sufocanta organismul dumneavoastra va fi fericit daca renuntati la carne.
IDEAL. Nici salatele nu sunt de neglijat! Usor de preparat si in acelasi timp consistente, acestea reprezinta combinatia ideala pentru o zi caniculara. Incercati sa consumati cat mai multe salate de legume, cu pui, peste, dovlecei sau vegetariene. De preferat, fara maioneza!
La randul lor, lactatele nu trebuie eliminate complet din alimentatie. Iaurturile cu un continut scazut de grasime si branza degresata fac bine stomacului si pot fi consumate in orice moment al zilei.
"Piesele" tari ale acestui meniu de vara raman, fara indoiala, fructele si bauturile racoritoare. Mere, pere, pepene rosu si galben, caise, piersici, visine - adica o intreaga paleta de arome si parfumuri care iti vor incanta papilele gustative. Daca tii cu tot dinadinsul sa mananci o prajitura, nu alege in nici un caz una cu crema. Dimpotriva, o tarta cu sarlota si fructe sau o p