Contrar opiniei generale, vegetarienii nu trăiesc numai cu salată, ba chiar sunt deranjaţi că singurele feluri de mâncare vegetariene din restaurante conţin „frunze”. Surprinzător, nu sunt înnebuniţi nici după soia şi sunt deranjaţai de prietenii care îi îmbie să calce strâmb. Sursa: SHUTTERSTOCK
Huffington Post a alcătuit o selecţie a celor mai frecevnte mituri cu care se confruntă persoanele care au renunţat la carne:
1. Toată lumea îi crede subnutriţi
Toţi îi cred mereu lipsiţi de energie şi consideră că suferă de diferite carenţe din cauză că nu mănâncă proteine. Cu toate acestea, există şi alte surse bune de proteine în afară de carne: seminţe de quinoa (o ceaşcă conţine 8.14 grame de proteine), brânză tofu (o felie are15 grams), mazăre şi fasole, iaurt grecesc Greek yogurt (un borcan are 20 de grame de proteine), ciuperci şi ouă (6 grame per ou).
2. Toţi cred că mănâncă soia de dimineaţa până seara
Nimic mai fals. Soia, sau substitutul cărnii, nu este pe placul multor vegetarieni, care nu o consideră „mâncare”.
3. Vegetarienii se hrănesc doar cu salată
Acesta este unul dintre cele mai frecevnte mituri cu care se confruntă. Doar pentru că sunt vegetarieni, nu înseamnă că le place să se hrănească cu „frunze” şi sunt deranjaţi că majoritatea restaurantelor care au meniuri speciale pentru vegetarieni conţin doar salate. Seminţele, mazărea, fasolea, supele de legume, pastele şi sandvişurile intră de aseemenea în meniul vegetarienilor.
4. Falşii vegetarian care mănâncă pui şi peşte
Doar pentru că nu mănâncă în fiecare zi carne, dar „scapă” la pui sau peşte, nu înseamnă că sunt vegetarieni. Efortul celor care vor să limiteze consumul de carne este de apreciat, însă asta nu îi califică drept vegetarieni puri.
5. Vegetarienii sunt acuzaţi că sunt pretenţioşi
Pentru că sunt nevoiţi să se scuze permanent că nu mână