Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au efectuat săptămâna trecută o campanie de verificare a mai multor unităţi de alimentaţie publică. În timpul controlului, inspectorii au verificat şi compoziţia alimentelor comercializate de către agenţii economici. Aceştia au prevelat trei probe de la mai multe borcane de gem de gutui comercia-lizate, pentru a determina cantitatea de îndulcitori folosită la prepararea acestuia. Acelaşi indicator au urmărit inspectorii şi la muştarul şi maioneza vândute în supermarketuri şi magazine. Au fost, de asemenea, controlate fructe şi legume cum ar fi mandarine, ţelină, usturoi, struguri, mere şi ceapă. Probele au fost prelevate pentru a determina cantitatea de pesticide folosită la cultivarea acestora. „Aceste probe au arătat că produsele erau conforme şi nu au fost folosite în exces nici îndulcitorii, nici pesticidele“, ne-a declarat Adrian Rădulescu, purtătorul de cuvânt al DSVSA.
Tot săptămâna trecută, inspectorii DSVSA au verificat mai multe unităţi de producţie din Vrancea. Este vorba despre brutării, covrigării, patiserii, unităţi de vinificaţie, unităţi de îmbuteliere apă, băuturi distilate. Au fost verificate şi unităţile de comercializare a produselor, magazine mixte şi supermarketuri. „Controalele nu au evidenţiat neconformităţi şi nu s-au dat sancţiuni”, a arătat Adrian Rădulescu. Inspectorii DSVSA au posibilitatea de a preleva probe şi de a le analiza în cel mai scurt timp datorită laboratorului pe care îl are în dotare unitatea. Aici se poate face identificarea pesticidelor şi a aditivilor alimentari folosiţi în fabricarea produselor alimentare.
Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au efectuat săptămâna trecută o campanie de verificare a mai multor unităţi de alimentaţie publică. În timpul control