Cu o luna inainte de sarbatorile de iarna, subprefectul judetului Maramures, Alexandru Bondrea, a cerut institutiilor abilitate intensificarea verificarilor in unitatile care comercializeaza produse specifice Craciunului sau Revelionului. Inspectorii sanitar-veterinari au aratat ca monitorizeaza in permanenta produsele care se scot la comercializare. Asta cu atat mai mult cu cat, in vara aceasta, in Maramures s-au inregistrat patru cazuri de toxiinfectii alimentare.
Reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Maramures (DSVSA) a primit dispozitii din partea subprefectului judetului Maramures sa treaca la controale pe linie alimentara, inainte de sarbatorile de iarna. Conducerea judetului a atras atentia ca e nevoie de intensificarea verificarilor pentru a preveni imbolnavirile in randul populatiei.
“Am sa va fac o recomandare, avand in vedere ca vin sarbatorile, sa intensificati acele inspectii si controale, atat pe linie agricola, panificatie, cat si pe linie de animale. Ma refer la porcii care se vor taia, daca putem sa facem o campanie vizavi de prevenire, sau sa spun ca fiecare producator, fiecare proprietar care-si va taia porcul sa duca la analize din carnea respectiva”, a spus subprefectul judetului Maramures, Alexandru Bondrea.
Indicatiile din partea conducerii Prefecturii vin dupa ce in vara acestui an Maramuresul a ajuns sa fie dat ca exemplu negativ la nivel central din cauza celor patru cazuri de toxiinfectii alimentare, in urma carora mai multe persoane au ajuns la spital dupa ce au consumat alimente de origine animala.
La randul sau, directorul adjunct al DSVSA Maramures, Vasile Pop, a aratat ca exista o monitorizare permanenta in cazul abatoarelor, a carmangeriilor, a unitatilor de colectare a laptelui si a unui numar de sapte piete agroalimentare.
“In cadru