E ora prânzului. Celebrul Jamie, cel care a impus alimentaţia sănătoasă în şcolile din Marea Britanie, face mâncare la TVR2, cu talent şi entuziasm. Evident, nu găteşte pentru o persoană sau două şi nici nu stă prost cu banii, aşa că are materie primă din belşug. Face friptură de miel (mielul din imagine e cam mărişor, dar friptura arată bine), fierbe laolaltă zarzavaturi: cartofi şi morcovi întregi, varză, fasole verde, mai lată şi mai îngustă, care-şi vor mixa aromele şi aspectul într-un superb tablou de natură fiartă cu halou olfactiv. Bun cunoscător al gusturilor semenilor, Jamie adaugă sos de mentă, lămâie, sare, unt şi ulei de măsline virgin. Bogat condimentat e şi mielul, care capătă o înfăţişare cu adevărat sărbătorească după ce primeşte peste el roşiile coapte cu vrej cu tot. Nu lipsesc fructele. Jamie explică tehnicile de tăiat mango. Crestează miezul şi rezultă un produs „cam retro“. Vorbeşte, râde, lucrează în ritm susţinut. Gustă din toate produsele, dar nu se îndoapă. Dovada: o siluetă de manechin. Chiar dacă lucrează fără mănuşi, bonetă, şorţ sau halat, totul, în imagine, exprimă curăţenie şi igienă. Ecranul devine doldora de forme şi mirosuri îmbietoare. Jamie şi-a construit singur stilul, îl perfecţionează şi îl impune zilnic întregii lumi. În ciuda tinereţii sale, a reuşit să fie campion mondial la gastronomie. N-a uitat nici viitorul – meniurile sănătoase din şcoli. Breaking news: şi la noi, la Mamaia, se găteşte. Sub cerul liber. Tocăniţă ungurească de viţel, preparate din peşte, miel cu dulceaţă de afine şi coniac… Lista continuă nonstop. Bunătăţi tradiţionale alături de inovaţii, lipsite, însă, de o publicitate pe măsură. E un fel de concurs între 30 de echipe de bucătari (cărora li s-au alăturat şi cinci bloggeri mai pofti Publicitate cioşi). Cei 30 de bucătari sunt mai ales bucătărese. De la autorul tocăniţei de viţel aflăm că acea