Pe Şoseaua Viilor din Bucureşti, la nr. 38, din anul 1953 se află o instituţie de învăţământ şi educaţie de tradiţie în pregătirea personalului pentru unităţile de alimentaţie publică şi turism: Colegiul Economic Viilor.
Profesoara Constanţa Brumar este una dintre absolventele acestei şcoli, fiind elevă între anii 1972-1976. În anul 1989 era deja profesoară a colegiului. Ea îşi aminteşte că pe vremea aceea, pentru a fi admis la această şcoală, trebuia să dai examen la limba română şi matematică, deci nici o altă probă de abilităţi pentru domeniu. Pregătirea teoretică a elevilor se împletea în mod eficient cu activitatea practică desfăşurată în restaurantul şi în minihotelul din cadrul complexului. Restaurantul, care dispunea de una dintre cele mai frumoase terase din Bucureşti, era foarte căutat de bucureşteni. Atunci preda tehnologie culinară, tehnologia cofetăriei, tehnica servirii. Acum predă modulele: bazele alimentaţiei, tehnici de servire, organizarea agenţiei de turism, relaţii publice în agenţia de turism, managementul calităţii, oferta de produse şi servicii în agenţia de turism, consumuri specifice şi preţuri în unităţile de alimentaţie şi turism, decorarea sălii de servire, estetica preparatelor etc.
"În 1989, învăţământul de specialitate era organizat pe discipline, pe trimestre, acum este organizat pe module, iar mediile se încheie la sfârşit de an şcolar sau în momentul în care se termină numărul de ore destinat respectivului modul", ne precizează profesoara. Arta gătitului începea la clasă, la teorie, unde se vorbea despre valoarea nutritivă a preparatelor, locul lor în meniu, asocierea cu diferite băuturi, sisteme de servire şi se încheia în laborator, unde se realizau în mod practic. Atunci, ca şi acum, şcoala avea un fond destinat acestei activităţi. "Orele de pregătire practică se desfăşurau atât în laboratoarele