CE BEM, CE MĂNCĂM
Dacă produsul avea altă compoziţie, puteam spune că visul oricărei femei moderne a fost implinit.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Dacă produsul avea altă compoziţie, puteam spune că visul oricărei femei moderne a fost implinit.
Un singur cub, jumătate de litru de apă clocotită şi supa este gata! Fără să ne impingem cu alţii prin pieţe, fără să mai stăm in bucătărie ore in şir. Numai că este important inainte de a ne apuca de "gătit" să citim eticheta produsului, pe care scrie clar: "Supă de vită".
Pe etichetă suntem informaţi de producătorul Delhaizer că ingredientele supei sunt: "sare, grăsime vegetală hidrogenată, exhaustor de gust: glutamat de sodiu E 621, inosinat de sodiu E 631, guanilat de sodiu E 627, zahăr, proteine vegetale hidrolizate din soia şi porumb, legume (ceapă, ţelină, pătrunjel, praz), extract din carne de vită 2,4%, colorant caramel E 150". Dacă veţi mănca această supă, organismul dvs. se va "imbogăţi" cu: "energie 278 kcal/ kj 1154, proteine 9,6 g, carbohidraţi 7,9, grăsimi 23,1 g".
ANALIZĂ. Cuburile pentru prepararea supei de vită au o compoziţie care imprimă supei preparate un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de grăsimi hidrogenate, extrem de periculoase pentru sănătate, şi, de asemenea, un exces de sodiu provenit din sare şi din intăritorii de gust: E 621, E 631 şi E 627. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, reaminteşte că nu este recomandat a se depăşi cantitatea de 6 g de sare de bucătărie pe zi. Produsul conţine, de asemenea, trei agenţi de intărire a gustului - E 621, E 631 şi E 627 - care pot da efecte adverse persoanelor sensibile.
CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, adolescenţilor, femeilor care alăptează, suferinzilor de boli cardiovasculare şi renale, suferinzilor de hiperuricemie