CE BEM, CE MÎNCĂM ● Produsul este dezechilibrat nutriţional
Minipateurile analizate sînt făcute în principal din apă, făină, margarină şi ulei. Această compoziţiene afectează aproape tot organismul.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Produsul este dezechilibrat nutriţional
Minipateurile analizate sînt făcute în principal din apă, făină, margarină şi ulei. Această compoziţiene afectează aproape tot organismul.
Aluatul minipateurilor cu brînză telemea RomCherie are în compoziţie: "Făină albă, apă, margarină (grăsimi vegetale hidrogenate, apă, sare, emulgatori: mono şi digliceride ale acizilor graşI E 471, lecitină de soia E 322, acidifianţi: acid citric E 330, acid ascorbic E 300, arome naturale şi identic naturale (n.r. – artificiale), colorant: anatto E 160 b), grăsimi vegetale nehidrogenate, sare iodată, ameliator de făină (stabilizator: gumă guar E 412, emulgatori: esteri glicerici ai acidului diacetil-tartric cu acizi graşi E 472 e, lecitină de soia E 322, antioxidanţi: fosfat tricalcic E 341 iii, acid ascorbic E 300, enzime), oţet de alcool". Umplutura este realizată din 20% brînză telemea şi 80% ouă, griş. Valoarea energetică medie pentru 100 grame: 324,8 kcal/ 1320,9 kj, iar conţinutul mediu de substanţe nutritive este de 7,2g proteine, 31,2g glucide, 17,5g lipide.
ANALIZĂ. Producătorul ne spune că acest produs este "puterea ta de zi cu zi". Numai că, analizînd eticheta, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că minipateurile au un profil nutriţional dezechilibrat. Acesta este dat de combinaţia nesănătoasă între glucide şi grăsimi hidrogenate cu efect negativ asupra sistemului cardiovascular, cerebrovascular, pancreasului, ficatului şi rinichilor. Produsul are un conţinut ridicat de sare, de care consumatorii trebuie să ţină cont pentru a nu depăţi doza ziln