In dorinta de a-si manifesta interesul si aprecierea fata de valorile celorlalte popoare europene, elevii de la Liceul "G. Ibraileanu" din dealul Copoului au organizat, cu ocazia zilei de 9 Mai, o expozitie gastronomica incluzand preparate din diverse colturi ale batranului continent. Bucurosi si emotionati, elevi de gimnaziu si de liceu au prezentat in fata colegilor si profesorilor preparate excelent gatite si decorate din: Grecia, Spania, Germania, Austria, Franta, Belgia, Anglia si Romania.
Oaspetii s-au putut delecta cu celebrul snitel vienez, cu binecunoscutele, dar niciodata banalele sarmalute romanesti, cu clatite pregatite exact ca in Franta, precum si cu o mare diversitate de salate. Nu a lipsit nici indragita pizza, nici delicioasa ciocolata belgiana. Dintre bauturi, cea mai mare trecere a avut-o ceaiul englezesc.
Expozitia s-a incheiat intr-o atmosfera calduroasa si vesela, organizatorii reusind sa-si atinga scopul propus, acela de a face cunoscute intr-un mod neconventional, dar foarte reusit, calitatile diferitelor culturi ce alcatuiesc civilizatia europeana.
Diana Prisacariu, clasa a XI-a E
In dorinta de a-si manifesta interesul si aprecierea fata de valorile celorlalte popoare europene, elevii de la Liceul "G. Ibraileanu" din dealul Copoului au organizat, cu ocazia zilei de 9 Mai, o expozitie gastronomica incluzand preparate din diverse colturi ale batranului continent. Bucurosi si emotionati, elevi de gimnaziu si de liceu au prezentat in fata colegilor si profesorilor preparate excelent gatite si decorate din: Grecia, Spania, Germania, Austria, Franta, Belgia, Anglia si Romania.
Oaspetii s-au putut delecta cu celebrul snitel vienez, cu binecunoscutele, dar niciodata banalele sarmalute romanesti, cu clatite pregatite exact ca in Franta, precum si cu o mare diversitate de salate. Nu a lipsit nici indragita pizza, nic