Torturi imense cu frisca sau in forma de floare, prajituri delicioase de toate culorile, lalele din ardei gras, pauni din ridichi, trandafiri din morcov, peste aburind, prepelite incalzite la foc mic, aranjamente decorative din legume si fructe, plus alte citeva zeci de feluri de mincare au adunat aseara, la restaurantul "Panoramic", de la etajul al 13-lea al Hotelului Unirea, o multime de ieseni curiosi. Aici a avut loc prima editie a Expozitiei de Arta Culinara. Competitia dintre restaurantele iesene, care s-a incheiat cu premierea celor mai buni dintre cei mai buni bucatari, a fost organizata de Complexul Hotelier Unirea, agentia Moldova Travel si Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor (ANBC). „Speram ca aceasta prima editie, care a fost o reusita, sa fie de bun augur. Am ales ca tema «Dragobetele si obiceiurile culinare la romani», care va ramine neschimbata pe parcursul viitoarelor editii, pentru ca consider ca exista o legatura intre arta culinara si Dragobete", a spus, in discursul sau dinaintea premierii bucatarilor si restaurantelor prezente la expozitie, Vali Gradinariu, director al restaurantului Panoramic. La expozitie au participat 15 restaurante iesene, patru cofetarii, doua podgorii, dar si firma „Decora", care a realizat obiecte decorative din legume si fructe. Dupa ce au gustat din fiecare fel de mincare, invitatii au asistat si la festivitatea de premiere. Astfel, trofeul pentru cea mai armonioasa compozitie festiva a revenit cofetariei si restaurantului „Select". Cele mai frumoase creatii de arta culinara au fost cele realizate de restaurantul „Traian" si de cofetaria „Bianca", iar cel mai expresiv platou a fost cel realizat de restaurantul „Majestic". Acest platou, de exemplu, continea „aranjamente florale" din legume si fructe, dar si doi pauni din ridichi. Chiar daca pare complicat, bucatarul Liliana Popovici ne-a spus ca realizarea un