Cartofii copţi se numără printre mâncărurile care pot fi preparate în Postul Paştelui. Reţeta recomandată de cunoscutul bucătar britanic Jamie Oliver este foarte simplă şi gustoasă, portocalele şi salvia oferind un plus de savoare unui preparat simplu cu cartofi.
Ingrediente (pentru 8 porţii)
- două kilograme de cartofi curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi cam de mărimea unei mingi de golf
- 8-9 căţei de usturoi tocat
- două portocale curăţate şi tăiate felii
- salvie proaspătă
- ulei de măsline
Mod de preparare
Pune cartofii la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, după care scoate-i şi scurge-i. Între timp, încălzeşte cuptorul şi unge o tavă cu ulei de măsline în care adaugi usturoiul, portocalele şi salvia. Se lasă aproximativ 30 de secunde, iar apoi se pun şi cartofii.
Tava se pune la cuptor şi se lasă pentru 45 de minute sau până când legumele se rumenesc.
Poftă bună!
Toate reţetele de post
Reţetă pentru Postul Paştelui: vinete la cuptor cu năut
Pe cât de sănătoase, pe atât de gustoase. Legumele fierte reprezintă un preparat ideal în perioada Postului Paştelui, iar combinaţia cu menta îi dă acestei reţete o aromă puternică. Noi vă recomandăm un preparat libanez cu vinete propus de „Vegetarian Times“.
Reţetă pentru Postul Paştelui: supă cu soia verde şi acrită cu oţet
Printre reţetele pentru Postul Paştelui se numără şi o supă inspirată din bucătăria internaţională. Acrită cu oţet de mere şi îmbunătăţită cu sos de soia, această supă din legume crude poate fi servită rece sau încălzită. „Vegetarian Times“ ne oferă puţină variaţie la stilul de gătit cu care suntem obişnuiţi. Reţetă pentru Postul Paştelui: Paella Paella este o mâncare tradiţională specifică regiunii Valencia din Spania, care are ca ingredient principa