Nu de puţine ori (dar, poate, încă de prea puţine...) aţi citit în paginile Jurnalului de bucătărie relatări despre regii şi reginele, prinţii şi prinţesele României. Meniuri şi istorisiri de la nunţi şi logodne regale, de la dineuri de gală ori prânzuri obişnuite, la Castelul Peleş ori la Palatul Cotroceni - toate aveau în centrul lor povestea urmaşilor "acvilei negre" din castelul de la Sigmaringen, de unde se trage stirpea regilor României.
Ne-am întrebat de multe ori: "Şi regii mănâncă, nu-i aşa?", iar răspunsurile ne-au făcut să privim (şi să citim) istoria altfel, fără a face apologia monarhiei, dar devoalând, fără reticenţe, câteva evenimente şi întâmplări, cu încărcătura lor de emoţii.
De data aceasta, întrebarea (afirmaţie/adevăr) este următoarea: "Şi prinţesele gătesc mâncare, nu-i aşa?" şi a fost provocată de un eveniment la care am participat la începutul săptămânii trecute, în... bucătăria Palatului Elisabeta, reşedinţa familiei regale, la Bucureşti.
Principesa Margareta a fost gazda şi principalul protagonist al evenimentului de lansare a parteneriatului cu Casa Regală a României - etapă premergătoare pentru obţinerea statutului de Furnizor al Casei Regale - a unei importante firme producătoare de electrocasnice şi aparate de gătit.
Pentru obţinerea titlului, regula este ca produsele firmei respective să fie testate timp de un an, după care, dacă titlul este acordat, el este valabil vreme de trei ani (apoi putând fi reînnoit). Politica în domeniu a Casei Regale este de a acorda acest titlu cu precădere producătorilor români, aşa cum s-a întâmplat cu creatoarea de modă Doina Levintza sau cu producătorii magiunului de Topoloveni.
TRUCURI CULINARE
În ce priveşte noul parteneriat, să spunem că luni, 13 septembrie, Principesa Margareta a gătit pentru jurnaliştii invitaţi la eveniment două