Potrivit unui studiu recent al Şcolii Medicale Harvard, acest condiment care se regăseşte în majoritatea alimentelor este responsabil de moartea a 2,3 milioane de oameni
Deşi, acest condiment nu ar trebui să lipsească din alimentaţie, consumul excesiv poate cauza probleme grave de sănătate precum hipertensiunea. Pe lângă afecţiunile inimii, condimentul cel mai folosit poate cauza şi scleroză multiplă sau diabet de tip 1.
Scleroza multiplă este o afecțiune cronică a sistemului nervos central și se manifestă prin simptome precum tulburări de vedere, tulburări de coordonare, alterarea simțurilor, a capacității de a vorbi și de înghiți, dificultăți de control al vezicii urinare, tulburări sexuale și deteriorarea funcțiilor cognitive.
Citiţi pe Doctorulzilei.ro despre ce condiment este vorba, în ce cantităţi se găseşte în principalele alimente şi care este doza zilnică recomandată.
ARTICOLE DOCTORUL ZILEI: Procedura care promite intensificarea plăcerii sexualeCât de nocive sunt băuturile energizanteI-au căzut toţi dinţii şi a dezvoltat o boală rară a oaselor din cauza consumului excesiv al unei băuturi considerate sănătoasă7 metode simple şi eficiente prin care vă menţineţi ochii sănătoşiCe trebuie să faci dacă ai fost diagnosticat cu cea mai răspândită boală a secoluluiCe produse de igienă folosite incorect cresc riscul infecţiilor cu transmitere sexuală