Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, caci el trebuie sa iti ofere vitamine care sa te ajute sa "functionezi" pana seara. In plus, daca mananci bine dimineata, metabolismul tau va fi mai rapid si nu vei fi tentat sa exagerezi cu mancarea pe timpul zilei.
Multa lume opteaza pentru cereale la micul dejun, dar adesea oamenii aleg in necunostinta de cauza, facandu-si astfel mai mult rau decat bine, conform LiveStrong. Iata ce trebuie sa stii despre cereale si ce sa cauti pe etichelele produselor:
Fibrele
Fibrele descriu partea dintr-un produs derivat din plante care nu se descompune in intestine. Specialistii recomanda in general consumul a 14 grame de fibre la 1.000 de calorii. O dieta din care nu lipseste acest ingredient ajuta la mentinerea unui tract intestinal bun, reducerea colesterolului si o senzatie de satietate.
Alege cerealele integrale, caci cele procesate nu mai au fibre, sau au doar foarte putine. O portie de cereale trebuie sa aiba intre 2,5 si 5 grame de fibre.
Grasimile
Si nivelul grasimii mentionat pe ambalaj te poate face sa intelegi daca un produs este bun sau nu. Corpul are nevoie de grasimi pentru a functiona asa cum trebuie, dar acestea trebuie tinute sub control. Ele nu trebuie sa depaseasca mai mult de 20-35 de procente din totalul caloric zilnic.
In plus, vezi si ce fel de grasimi sunt, de preferat fiind cele nesaturate (mono au polinesaturate), care sunt considerate ca fiind sanatoase, pentru ca tin nivelul colesterolului scazut. Grasimile saturate cresc colesterolul si pot duce in timp la boli de inima. Din totalul zilnic de grasimi consumate, cele saturate nu trebuie sa depaseasca 7% si cele trans nu mai mult de 1%.
Zaharul
Unele cereale contin o cantitate semnificativa de zahar. Desi acesta le face sa fie mai bune la gust, ada