Carnea de pui este una dintre cele mai usoare, sanatoase si delicoase carnuri. Are un continut scazut in grasimi, un continut ridicat in proteine, ai mare decat al carnii rosii – si face din aceasta una dintre cele ma sanatoase alternative pentru mesele noastre. Sursa imagine: express.co.uk
Ingrediente:
4 piepti de pui fara os si fara pielita
Cateva fire proaspete de patrunjel
4 linguri de crema de branza cu ierburi si usturoi
2 linguri de ulei de masline
4 felii de sunca prosciutto
Sucul de la jumatate de lamaie
250 grame de rosii cherry
1 kilogram de cartofi noi
400 grame de mazare
Preparare:
Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cu un cutit ascutit crestati fiecare piept de pui, iar in fiecare taietura realizata introduceti fire de patrunjel.
Impartiti branza intre cei patru piepti de pui si indesati bine in taieturile unde ati introdus patrunjelul.
Dupa aceea acoperiti-le pe fiecare cu sunca, asigurandu-va ca sunca sgileaza foarte bine acele taieturi pline cu branza si puneti-le intr-un vas pentru cuptor.
Presarati-le cu ulei de masline si stoarceti sucul de lamaie pe deasupra.
Plasati-le in cuptor pentru 40 – 45 de minute pana cand puiul este gata facut.
Cu cinci minute inainte de ascoate resipientul din cuptor, adaugati rosiile cherry.
Fierbeti cartofii noi in apa sarata pentru 10 – 15 minute pana cand devin moi.
Fierbeti mazarea pentru 3-4 minute pana se inmoaie.
Scurgeti cartofii si mazarea de apa si puneti-le alaturi de pui, in farfurie.
Sursa: EXPRESS