La început a fost, desigur, un exerciţiu de imaginaţie. Cărţile lui Alexandre Dumas, păstrate în memoria afectivă mulţi ani de la prima lor lectură, filmele cu "Cei trei muschetari" şi vizita la castelele de pe Valea Loarei nasc dorinţe ascunse care aşteaptă momentul să iasă la lumină. Dintre toate întâmplările de capă şi spadă pe care Dumas ni le-a lăsat, una singură a fascinat o româncă: mesele copioase din hanurile Parisului, locul în sine, unde se adunau cavaleri şi oameni simpli, mânaţi de o identică poftă de mâncare nebună. "La Mangerie" este termenul franţuzesc pentru toată această descriere şi e de mirare că povestea locului şi a numelui se poate regăsi azi într-un restaurant din Bucureşti care găteşte franţuzeşte pentru că... soţia patronului îl citea, în copilărie, pe Dumas. De fapt, de acolo i-a şi venit lui Cosmin Constandache ideea de a deschide un restaurant "mai altfel", în care meniul franţuzesc, "pour les connaisseurs", să satisfacă o clientelă avizată.
PASIUNE PENTRU BUCĂTĂRIE
Nu ştiu câţi dintre cei care trec pragul restaurantului de pe Primăverii l-au citit pe Dumas, dar e clar că lui Dumas însuşi i-ar plăcea să stea la o masă, bineînţeles, respectând exerciţiul de imaginaţie pe care vi l-am propus, încă de la început. Aşadar, La Mangerie - un loc unde se mănâncă bine, se bea natural şi se ascultă muzică de calitate. Orele "de primire": dimineaţă (mic dejun), prânz şi seară. Îngerii păzitori ai bucătăriei sunt cei doi chefi, românul Mircea Deaconescu şi francezul Fabien Couchouron.
Primul, prezentat de patron drept un viitor mare "chef de cuisine", are şcoala gastronomiei făcută în SUA, unde a ucenicit la câteva restaurante înainte de a reveni în ţară, pentru a se apuca de o industrie culinară aparte: cateringul. Cel de-al doilea e născut la Paris, are 30 de ani şi a dobândit deja o bună experienţă în restaurante