Foto: Carmen Drăgan Porumb, grâu, orez, orz sau ovăz, cu alte cuvinte vitamine, fibre, fier şi calciu, adică micul meu dejun cu cereale, din fiecare dimineaţă. Deşi sunt cunoscut pentru magiile mele în bucătărie, dimineaţa nu este nevoie să fac nici o vrăjitorie, pentru că cerealele se prepară foarte uşor şi foarte repede.
Mă menţin în formă
De la specialiştii în domeniu am aflat că cerealele sunt ingredientul ideal al unui mic dejun sănătos atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Ele conferă organismului uman necesarul zilnic de vitamine şi substanţe nutritive. Consumate dimineaţa, asigură un echilibru alimentar pentru întreaga zi. Datorită diversităţii de arome şi sortimente, sunt pentru toate gusturile. Vitaminele din cereale măresc energia şi puterea organismului, aşa că toată ziua mă menţin în formă. Înainte de a fi crocante şi gustoase, ele sunt foarte sănătoase. În ţările vest-europene sunt un aliment de bază pentru majoritatea familiilor. În marile magazine din lume sunt al treilea produs vândut, după băuturile nonalcoolice şi lapte. Medicii şi nutriţioniştii le recomandă pentru orice vârstă. Despre importanţa cerealelor am aflat de la Elena Casapu, specialist Nestlé în nutriţie: „Consumul a cel puţin trei porţii de cereale integrale pe zi, ca parte a unei alimentaţii echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos, contribuie semnificativ la aportul de nutrienţi esenţiali necesari unei bune funcţionări a organismului. Cerealele integrale pot fi consumate începând de la micul dejun, cea mai importantă masă a zilei”.
Pentru toţi copiii
Cerealele care ne interesează pe noi, copiii, sunt foarte gustoase. Nu uit să cumpăr cereale pentru copii ori de câte ori merg cu părinţii prin magazin. Mai nou, am descoperit un nou tip de cereale, o combinaţie între gustul de ciocolată şi cel de vanilie. Micul meu dejun este un deliciu cu