O parte din carnea de cal etichetata drept carne de vita a fost trimisa de la depozitul din judetul Ilfov la sapte restaurante si unitati de tip fast-food, produsele nemaifiind gasite la aceste unitati intrucat au fost achizitionate cantitati mici, de trei-patru kilograme, a anuntat joi presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Mihai Turcanu, citat de Mediafax.
Presedintele ANSVA a precizat ca, potrivit listei de distributie de la depozitul din judetul Ilfov unde a fost gasita carne de cal etichetata drept carne de vita, cantitati din lotul respectiv aju auns in unitati din industria alimentara. Unitatile respective au fost verificate de inspectorii ANSVSA. Acestia au constatat ca unitatile au achizitionat cantitati mici de carne de la depozitul din Ilfov, respectiv aproximativ trei-patru kilograme pe fiecare unitate, carnea nemaifiind gasita.
Potrivit sefului ANSVA, in depozitul din Ilfov a fost gasita carne congelata etichetate drept "vrabioara de vita", probele ridicate in urma verificarilor indicand faptul ca este carne de cal. Turcanu a mai spus ca se fac verificari pentru a se stabili daca din punct de vedere microbiologic aceasta carne are probleme.
Mihai Turcanu a precizat ca au fost sesizate Politia Ilfov si Politia Alba, pentru a se verifica de unde provine carnea, existand posibilitatea ca aceasta sa fi fost adusa ilegal in unitatea de depozitare.
Carnea gasita in depozitul din judetul Ilfov a fost sechestrata, firma fiind sanctionata si totodata fiind suspendata activitatea acesteia pana la solutionarea problemelor.
Mihai Turcanu a precizat ca in Romania sunt 35 de unitati autorizate pentru taierea cailor.
Seful ANSVA a mai spus ca ar putea fi probleme la produsele din carne de cal doar daca taierea se face in alte unitati decat cele au