Show gastronomic național în parcul Național: doi maieştri bucătari vor găti cel mai mare borş de peşte, un cazan cu gulaş unguresc de peşte şi un papricaş tradiţional, sâmbătă, la o nouă ediţie a "Festivalului Pescăresc... de Buna Vestire". Evenimentul va începe mâine și se va termina duminică, 25 martie. Sursa: Adi Pîclişan
Sâmbătă, de la ora 10, se dă startul preparării celui mai mare borş de peşte pregătit la cazan. Doi bucătari iscusiţi au venit tocmai din Ungaria, pentru a demostra curioşilor măiestria lor: vor pregăti, sub ochii trecătorilor un borş de 1000 de litri. În paralel, se va găti un gulaş unguresc de peşte şi un papricaş tradiţional.
În plus, zeci de comercianţi, veniţi din toate colţurile ţării şi de peste hotare, vor oferi peste 50 de sortimente de preparate din peşte şi fructe de mare, cele mai bune vinuri asezonate lângă diversitatea de preparate, dar şi produse tradiţionale, preparate din carne, brănzeturi, Kurtos Kalacs, turtă dulce şi minunate exponate lucrate manual, de meşteri populari.
Producătorii vin şi cu oferte pentru cei care postesc: zeci de produse tradiţionale de post. De asemenea, trecătorii se pot înfrupta din preparatele alese din peşte, pregătite chiar sub ochii lor de către bucătari iscusiţi: mici din peşte, peşte la grătar, păstrăv, crap, scrumbie, ton, somon, macrou, saramură de peşte asezonată cu legume, hamsii din belşug cu mamaliguţă şi mujdei de usturoi, icre, peşte marinat in felurite arome şi sute de kilograme de fructe de mare.
Şi, pentru ca buna dispoziţie să fie la ea acasă, se vor organiza tombole cu premii pentru cei mari şi concursuri de pescuit pentru cei mici. Intrarea este liberă pentru toţi cei care doresc să petreacă câteva ore de relaxare în lumea specialităţilor culinare realizate din peşte. Festivalul este organizat de Vision Improve în parteneriat cu Primăria Sectorului 2.