Luigi l-a mostenit de la tatal sau, care il are, la randul lui, de la bunicul. Hanul din Abruzzo, Italia, depaseste cu usurinta varsta de un secol. A "vazut", "gustat" si "auzit" multe dintre traditiile si obiceiurile locului
Din meniu - dovlecei sotati cu prosciutto si mozzarella in sos de vin alb, midii dolofane in sos de mustar cu maioneza, ardei rosii si galbeni, umpluti cu usturoi caramelizat si mozzarella, rumeniti pe gratar, creveti fripti in bacon si stropiti cu vin alb, asortati cu cateva felii de branza de capra si un cremos sos vinaigrette.
Toate acestea pot fi gustate si apoi mancate pe indelete la unul dintre hanurile din Abruzzo care fac parte din proiectul European Country Inn. Scopul acestor locatii este de a promova produse specifice zonei rurale respective. Initiat de grupul de actiune locala Gal Marsica din Civitella Roveto, proiectul european presupune organizarea de show-room-uri la nivel rural caracterizate de o marca tipica si care sa urmeze modelul generic "Hanul". Pentru moment, partenerii acestui proiect sunt Elvetia, Franta si Italia, iar valoarea totala a proiectului este de 1,8 milioane de euro. Numai in regiunea Abruzzo din Italia s-au dezvoltat deja peste 20 de astfel de centre de promovare rurala.
Planul este ca in urmatorii ani sa se construiasca cel putin trei astfel de hanuri in Europa, dintre care unul va fi la Bucuresti. Centrele principale ale proiectului se vor afla in orase importante ale tarilor implicate, urmand ca, la sate, sa existe centre regionale. In zona rurala se vor lansa adevarate complexuri fomate dintr-un centru de studii, centre de orientare si formare turistica, un restaurant rural specific zonei si o expozitie pentru degustare si prezentare a produselor locale. Astfel, in zonele rurale importante ale tarii vor exista mai multe "ambasade" regionale care, desi vor fi amenajate in spat