Comisia Europeana a aprobat, miercuri, o lista de 222 de mentiuni nutritionale de sanatate, care vor aparea pe etichetele produselor alimentare, precum factorii care ajuta la reducerea oboselii sau la evitarea balonarii dupa mese.
Comisia a adaugat deja aceste completari pe etichetele produselor alimentare, urmand sa fie folosite in scopuri publicitare sau pentru a promova rolul sanatos al unor nutrienti, informeaza Europolitics.
"Decizia de astazi este apogeul unor ani de munca si marcheaza o borna importanta in ajustarea mentiunilor privind sanatatea, in ceea ce priveste produsele alimentare", a declarat, miercuri, John Dalli, comisionar european responsabil cu politicile privind sanatatea si consumatorii.
Lista finala luata in considerare de Comisia Europeana contine 4.600 de mentiuni privind sanatatea si factorii nutritionali, alte 1.600 de mentiuni fiind eliminate.
Astfel, incepand cu decembrie 2012, 222 de astfel de mentiuni vor fi autorizate pe cuprinsul Uniunii Europene, iar toate mentiunile care nu sunt autorizate vor fi interzise. Responsabilitatea aplicarii acestor reglementari revine fiecaruia dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.
Pe etichetele produselor alimentare se vor regasi mentiuni precum importanta pe care o are calciul pentru sanatatea oaselor sau cea pe care o are vitamina C pentru sistemul imunitar, informeaza agentia Agerpres. Aceste mentiuni se vor regasi insa numai pe ambalajele acelor produse care au aceste proprietati sau in compozitie aceste elemente.
Comisia Europeana a aprobat, miercuri, o lista de 222 de mentiuni nutritionale de sanatate, care vor aparea pe etichetele produselor alimentare, precum factorii care ajuta la reducerea oboselii sau la evitarea balonarii dupa mese.
Comisia a adaugat deja aceste completari pe etichetele pro