Revigorarea organismului şi protejarea acestuia de toxine trebuie să fie o preocupare majoră pentru fiecare dintre noi.
Murele, merele dulci, prunele şi caisele -fructe de vară aromate, suculente şi dulci sunt un izvor de beneficii pentru sănătate. Acum, în sezonul estival, o cură cu delicioasele fructe de vară ne menţin în formă şi ne ajută să prevenim numeroase probleme de sănătate.
Fitoterapeutul Eugen Giurgiu ne recomandă curele cu aceste fructe de sezon, care combat efectele stresului şi ne reîmprospătează forţele.
Murele previn efectele îmbătrânirii
Revigorante şi hidratante în acelaşi timp, murele sunt foarte bogate în antocianine, substanţe antioxidante, care combat acţiunea radicalilor liberi şi efectele îmbătrânirii. „De fapt, dintre fructele de pădure, murele ne oferă cea mai mare cantitate de antocianine.
De asemenea, datorită vitaminelor : E , C şi a bioflavonoidelor pe care le conţin, murele sunt indicate în prevenirea şi în tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi circulatorii.
Mai mult, aceşti antioxidanţi puternici ne protejează împotriva diferitelor forme de cancer, a infecţiilor şi încetinesc procesele degenerative ale organismului", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
Dacă majoritatea fructelor se consumă cu prudenţă de persoanele care au afecţiuni diabetice, murele pot fi savurate la discreţie.
Mai mult, oamenii de ştiinţă de la Spitalul Oncologic al Statului Ohio din SUA au demonstrat că murele au efect protector împotriva cancerului de colon şi esofagian.
Merele de vară reglează colesterolul
Merele de vară trebuie consumate în fiecare zi, datorită aportului lor de substanţe nutritive. Vitamina C predomină în compoziţia aromatelor fructe şi de aceea, consumatorii consecvenţi sunt mai puternici în faţa infecţiilor şi a bacteriilo