Când merge în piaţă, lumea îl strigă MasterChef, iar taximetriştii îl pun să le dea reţete. Chef Cătălin Scărlătescu ne-a dezvăluit, printre altele, cât îl impresionează reacţiile concurenţilor, cum trebuie să fie cei cu care lucrează, dar şi ce i se pare irezistibil. Când merge în piaţă, lumea îl strigă MasterChef, iar taximetriştii îl pun să le dea reţete. Chef Cătălin Scărlătescu ne-a dezvăluit, printre altele, cât îl impresionează reacţiile concurenţilor, cum trebuie să fie cei cu care lucrează, dar şi ce i se pare irezistibil.
Înainte de a fi jurat la "MasterChef" aţi urmărit acest show şi în afara României?
Da, am urmărit versiunea din Statele Unite. Iar în momentul în care am ştiut că voi face parte din juriu, am luat la rând toate sezoanele americane.
S-a întâmplat să vă simţiţi stânjenit de reacţia unora dintre concurenţii care au plâns? Dar enervat de cei care au râs?
Eu nu mă simt stânjenit. Sunt un profesionist care este acolo pentru a evalua talentul, constanţa, evoluţia bucătarilor amatori. Cei care vor să lucreze într-o bucătărie profesionistă trebuie să înţeleagă că acolo ritmul de lucru este foarte intens, exigenţele mari şi că, în general, eu nu sunt Albă-ca-Zăpada.
Aveţi o experienţă de aproape 25 de ani. La ce preparat sunteţi maestru?
Nu îmi permit să am eşecuri în bucătărie, prin urmare orice preparat care iese din mâna mea trebuie să fie fabulos.
La ce preparat aţi întâmpinat totuşi şi greutăţi? Nimeni nu poate fi as în toate, nu?
Aşa este, nimeni nu poate să fie as în toate. Până a ajunge la perfecţiune faci şi greşeli. Important este ca atunci când o farfurie pleacă din bucătărie spre masa clientului, ea să fie fără cusur. Gătesc cu plăcere orice, sunt bucătar… poate mai puţin deserturile.
Aţi declarat că împreună cu echipa dv. aveţi curajul să faceţi orice eveniment.