Cel mai nou studiu al Unilever Food Solutions despre obiceiurile şi experienţele românilor când iau masa în oraş arată care sunt motivele pentru care românii mănâncă în oraş, precum şi diferenţele dintre atitudinile bărbaţilor şi cele ale femeilor legate de servirea mesei. Potrivit studiului, bărbaţii bucureşteni nu invocă printre motivele pentru care preferă să mănânce în oraş lipsa timpului, ci ies să mănânce în oraş pentru că le place mâncarea (16%), pentru că nu sunt nevoiţi să gătească (16%), pentru că pot interacţiona social (15%) şi pentru că se pot bucura de o mare varietate de feluri de mâncare (9%).
În cazul femeilor, ele preferă să mănânce în oraş pentru că nu sunt nevoite să gătească (22%), pentru că pot interacţiona social (15%), pentru că le place mâncarea (13%), precum şi atmosfera (10%).
Mâncarea tradiţională este pe primul loc în preferinţele bucureştenilor (51%), pentru că le place gustul preparatelor tradiţionale (38%) şi pentru că sunt deja obişnuiţi cu ele (22%). Pe locul al doilea în topul preferinţelor culinare se află bucătăria italienească (20%), deoarece consumatorilor le plac pastele (34%), dar şi pentru că preparatele culinare specifice pot fi gătite repede - nu sunt nevoiţi să aştepte atât de mult să le fie servită mâncarea comandată (11%).
F. A. Cel mai nou studiu al Unilever Food Solutions despre obiceiurile şi experienţele românilor când iau masa în oraş arată care sunt motivele pentru care românii mănâncă în oraş, precum şi diferenţele dintre atitudinile bărbaţilor şi cele ale femeilor legate de servirea mesei. Potrivit studiului, bărbaţii bucureşteni nu invocă printre motivele pentru care preferă să mănânce în oraş lipsa timpului, ci ies să mănânce în oraş pentru că le place mâncarea (16%), pentru că nu sunt nevoiţi să gătească (16%), pentru că pot interacţiona social (15%) şi pentru că se pot bucura de o mare varie