Se apropie sărbătorile, iar de pe mesele românilor nu vor lipsi bucatele tradiţionale. Aveţi grijă cât mâncaţi, este sfatul preventiv al medicilor, care avertizează că piftia, toba, cârnaţii, sarmalele şi salata beauf consumate în exces va pot transforma sărbătorile într-un coşmar.
Nu trebuie să mâncaţi toate felurile de mâncare la o masă, ci le puteţi degusta de-a lungul zilei. În plus, preparatele pot fi la fel de gustoase chiar dacă nu sunt îmbibate în grăsime, spun nutriţioniştii. Ei vă recomandă să nu umpleţi farfuria până la refuz şi să mâncaţi porţii mici din fiecare fel de mâncare. Combinaţi alimentele grase cu salate, iar cozonacul cu cremă şi prăjiturile cu ciocolată înlocuiţi-le, pe cât posibil, cu salate de fructe.
Aveţi grijă şi cât alcool consumaţi! Una este să beţi un pahar de vin la o masă şi alta este să pierdeţi numărul lor. Aveţi grijă, pentru că alcoolul, consumat în cantităţi, îngraşă şi dăunează grav sănătăţii. Şi dacă aţi ţinut post, trebuie să fiţi atenţi. Trecerea la alimentaţia „dulce” trebuie făcută treptat. Se apropie sărbătorile, iar de pe mesele românilor nu vor lipsi bucatele tradiţionale. Aveţi grijă cât mâncaţi, este sfatul preventiv al medicilor, care avertizează că piftia, toba, cârnaţii, sarmalele şi salata beauf consumate în exces va pot transforma sărbătorile într-un coşmar.
Nu trebuie să mâncaţi toate felurile de mâncare la o masă, ci le puteţi degusta de-a lungul zilei. În plus, preparatele pot fi la fel de gustoase chiar dacă nu sunt îmbibate în grăsime, spun nutriţioniştii. Ei vă recomandă să nu umpleţi farfuria până la refuz şi să mâncaţi porţii mici din fiecare fel de mâncare. Combinaţi alimentele grase cu salate, iar cozonacul cu cremă şi prăjiturile cu ciocolată înlocuiţi-le, pe cât posibil, cu salate de fructe.
Aveţi grijă şi cât alcool consumaţi! Una este să beţi un pahar de vin la o masă şi