Autoritatile locale dintr-un oras situat in centrul Chinei au impus reguli stricte abatoarelor specializate in sacrificarea porcilor. Prin urmare, fermele si abatoarele in cauza sunt obligate sa asigure porcilor cele mai bune conditii pentru ca animalele sa se simta “fericite si implinite” in momentul in care sunt ucise.
Conform noilor reguli adoptate de Consiliul Municipal al orasului Zhenzhou din provincial Henan, porcii destinati sacrificarii trebuie lasati singuri cu peste 12 ore inainte de moarte. In acest interval de timp, ramatoarele trebuie sa stea in camere largi, spatioase si curate. Daca este posibil, porcilor trebuie sa li se puna muzica relaxanta de meditatie, trebuiesc plimbati, mangaiati si scarpinati cat mai des. Totul pentru a atinge o stare de fericire si buna dispozitie maxima inainte de momentul sacrificarii.
Toate aceste metode bizare la prima vedere au un scop final mult mai prozaic si comercial. De multi ani se cunoaste ca animalele domestice din ferme care sunt haituite, incoltite si apoi sacrificate, simt cu groaza apropierea mortii. Prin urmare, sub imperiul stresului psihologic de proportii, organismul lor elimina din belsug adrenalina, compusi toxici, acid lactic, hormoni, fecale si urina. Carnea unui animal care a suferit inainte de a fi sacrificat este improprie consumului datorita toxinelor care o "impaneaza" la propriu.
"Dupa un transport lung si obositor, porcii nostri sunt condusi in camere pentru a se odihni si relaxa. Avem personal special angajat care sa ofere porcilor masaje in intervalul de 12 ore de dinainte de sacrificare. Cei mai stresati primesc si dulciuri. Datorita noilor metode intelepte, carnea porcilor este de o calitate superioara, nu retine apa si toxinele" declara un oficial al comisiei de supraveghere. Fermele si abatoarele care se abat de la reguli sunt "pedepsite sever", primind ame