Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu usor, de primavara, care poate fi facut in orice bucatarie, chiar si de cei fara cunostinte culinare avansate.
Legume la gratarBranza telemea, busuioc si rosiiFrigarui de pui cu caise si pruneDemonstratia practica a prepararii meniului
Legume la gratar (garnitura sau salata)
(35 minute)
felii de ardei gras verdefelii de ardei gras rosufelii de ardei gras galbenrondele de ceapa rosiedovlecel sau zucchinivinete mici Dressing-ul: zeama de lamaieusturoiulei de maslineotet aromat(balsamic)frunze de oreganosare si piper Se curata ardeiul de cotor si seminte, dupa care se taie felii mai groase. Ceapa se taie rondele. Dovlecelul si vanata se vor taia felii lungi. Legumele se dau cu un praf de sare si se lasa cateva minute. Apoi se pun pe gratarul incins. Dupa ce legumele s-au copt, puneti-le intr-un castron mai mare si amestecati-le.
Dressing
Zeama de lamaie se amesteca cu uleiul de masline, otetul aromat, usturoiul tocat marunt, sare, piper si frunzele de oregano.
Branza telemea, busuioc si rosii
(2 ore si 15 minute)
2 rosii mari1 lingura de ulei de masline1 lingura otet aromat70 gr branza telemeapiper macinat maresarefrunze de busuioc Dressing: 1 lingurita capere2 linguri ulei de masline2 lingurite de otet aromat1 catel de usturoi tocat Taiati rosiile in doua, puneti peste ele uleiul de masline, otetul aromat si piperul macinat mare. Asezati rosiile intr-o tava si le puneti la copt in cuptor (la foc foarte foarte mic) circa 2 ore.
Taiati branza telemea in felii potrivit de groase. Asezati alternativ frunzele de busuioc, rosiile si feliile de branza intr-o farfurie.
Dressing
Caperele se toaca fin, apoi se amesteca intr-un recipient cu ul