Sherif Abdala va participa in calitate de speaker la prima editie a conferintei internationale retailArena, dedicata industriilor de retail si FMCG, si va discuta despre evolutia marcilor proprii din ultimii ani.
Sherif Abdala s-a nascut in Somalia si a studiat Literatura in tara de origine, iar intentiile sale erau de a-si continua studiile la Universitatea Sorbona, in Franta, dupa izbucnirea Razboiului din Golf si a unui razboi civil in Somalia.
"In conditiile in care si in Somalia izbuncnise un razboi civil a trebuit sa plec si, pentru ca aveam o ruda in Franta, mi-am propus sa imi continui studiile la Sorbona. Nu am primit viza pentru Franta, Romania fiind singura tara in care am putut ajunge. In ciuda eforturilor de a primi viza pentru Franta din Romania nu am reusit si pentru ca si ruda mea din Franta murise, am decis sa raman in Romania", a explicat Abdala.
Primul loc de munca obtinut in Romania, asa cum povesteste Abdala, a fost de "vamuitor" al cafelei care venea din import. Acesta insa nu a fost primul contact cu cafeaua, familia sa avand o traditie indelungata in prepararea acesteia in Somalia.
"Dupa doi ani in care am vamuit importurile de Alvorada, cinci tiruri nu au mai fost acceptate si am ramas cu ele. Pentru ca trebuia sa le vand, am ales sa le prajesc la singura fabrica de stat care exista pe atunci si sa le vand catre alimentarele de la acea vreme. Dupa aceasta experienta, am decis sa aduc eu singur cafea verde din afara si sa o comercializez in Bucuresti si in tara", a explicat Sherif Abdala.
Asa s-a lansat in businessul cu cafea si, dupa spusele sale, pana in anii 2000 un precent de 60% din cafeaua din Romania era adusa de catre acesta, respectiv 20 de tone pe an.
"In anul 2000 m-am hotarat sa imi fac propria cafea si am cumparat o fabrica in Bucuresti, detinuta anterior de doi italieni, care insa vindeau cafea