Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu usor, pentru zilele deja caniculare, cu orez, fasole verde, oua, germeni de linte, castraveti, portocale, branza feta si nuci prajite.
Salata de orez cu fasole verde
Salata de linte cu nuci prajite
Comenteaza retetele lui Serban Slavescu sau cere-i sfaturi bucatarului pe forumul HotNews.ro dedicat problemelor culinare.
Demonstratia practica a prepararii meniului
Salata de orez cu fasole verde
(30 minute)
50 gr orez100 gr fasole verde1 ou1/2 coaja lamaie rasa Dressing
2 linguri ulei de floarea soarelui2 lingurite zeama de lamaie1/2 lingurita coaja de lamaie3 fire de marar verde1 fir de usturoi verde Se fierbe fasolea verde in apa cu putina sare si o lingurita de zahar. Se fierb si oul si orezul, separat.
Se amesteca orezul fiert cu ulei de floarea soarelui, 1 lingurita de zeama de lamaie si coaja de lamaie. La fasolea verde se adauga o parte din dressing si putin usturoi verde.
Se curata oul fiert de coaja, apoi se separa albusul de galbenus si se dau pe razatoare. Galbenusul se pune peste orez, iar albusul peste fasole.
Dressingul ramas se toarna peste fasole si orez.
Salata de germeni de linte verde cu nuci prajite
(15minute)
2 linguri germeni de linte1/2 castravete verdetelina radacina25g nuca prajita1 portocala40 gr branza feta Dressing
zeama de la o portocala1/2 lingurita de mustar2 linguri de ulei de floarea soareluiSare si piper Se curata castravetele de coaja si de seminte, iar portocala de coaja. Se prajeste nuca si se marunteste in mojar.
Germenii de linte se oparesc, apoi se pun in apa rece si se scurg.
Intr-un vas se pun castravetele, telina, bucatelele de portocala, germenii de