După ce va binecuvânta biserica aflată în construcție în Sânmartin, Episcopul ortodox Sofronie își va sărbători ziua de naștere, la restaurantul Ciuperca. Surse neoficiale spun că meniul va fi unul de post, dar cu pești „nobili".
UPDATE, ora 13.00
Episcopul ortodox Sofronie Drincec a împlinit astăzi 43 de ani, ceea ce nu l-a împiedicat să-și petreacă prima parte a zilei la muncă, la binecuvântarea noii biserici din Sânmartin, pe seama Parohiei Ortodoxe „Duminica Sfinților Romani". Preotul bisericii este Lucian Gîgă, ginerele lui Ioan Crișan, președintele Centrocoop la nivel național și vicepreședinte pe județul Bihor.
CITEȘTE ȘI:
INOVAŢIE: SPA în Casa Domnului, la mănăstirea din Băile Heculane
Pe cheltuiala restaurantului
După ceremonie, Episcopul Sofronie a fost așteptat, potrivit unor surse neoficiale, la restaurantul Ciuperca, celebrul local cu panoramă asupra întregului oraș, aparținând Centrocoop. „La Ciuperca se sărbătorește astăzi și sfințirea bisericii tânărului preot Lucian Gîgă, și ziua Episcopului Sofronie. Totul este pe cheltuiala restaurantului", a spus o sursă care dorește să rămână anonimă. Aceasta ne-a relatat că între 140 și 150 de persoane urmau să ia masa de prânz la Ciuperca, iar după „mulțime", circa 30 de oficialități erau invitate la cină, pentru a celebra înaintarea în vârstă a Episcopului Sofronie.
Episcopul ortodox de Oradea, Sofronie Drincec, neagă cheful „la înălțime", cu somon și rechin
Pești nobili
„Pentru prânz s-au pregătit o gustare de post, ciorbă de legume și păstrăv", a spus sursa Adevărul de Seară. „La cină, pentru oficialități, se va servi o ciorbă de pește, cotlet de rechin și file de somon, fiindcă sunt pești nobili", a precizat aceasta. Cristian Rus, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe de Oradea, nu a putut fi contactat telefonic marți și miercuri dimineață, p