O echipă de cercetători de la Universitatea Marshall, din SUA, a descoperit că o cantitate moderată de nuci pe zi scade semnificativ şansele de a dezvolta cancer de sân.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea americană Marshall, din Huntington, au studiat efectele unui regim alimentar care conţine zilnic o cantitate medie de nuci asupra dezvoltării celulelor canceroase în ţesutul mamar.
Cercetarea, publicată recent în jurnalul "Nutriţie şi Cancer", a fost efectuată pe două grupuri de şoareci, ale căror gene au fost modificate astfel încât să dezvolte cancer mamar. Doar o parte din rozătoare a beneficiat de un regim alimentar care conţinea şi nuci. Aportul zilnic a fost prezent încă de la concepţie, când şi dieta femelelor gestante conţinea fructului.
Studiul a arătat că grupul de şoareci care a primit zilnic nuci a înregistrat mult mai puţine cazuri de cancer mamar, comparativ cu rozătoarele care au primit hrană normală.
Totodată, soarecii care au făcut cancer de sân din rândul celor care au consumat fructul au avut forme mai puţin agresive ale bolii. Totodată, celulele maligne s-au răspândit mult mai lent şi pe suprafeţe mult mai reduse din organism.
De asemenea, oamenii de ştiinţă au constatat că formaţiunile canceroase s-au extins cu atât mai lent cu cât aportul de vitamina E era mai mare, scrie Natural News.
Cercetătorii de la Universitatea Marshall sunt de părere că acizii graşi omega 3, antioxidanţii şi fitosterolii naturali, care reduc nivelul colesterolului în sânge, sunt substanţele din nuci datorită cărora s-au înregistrat rezultate atât de bune în cadrul experimentului.
Cantitatea zilnică de nuci dată şoarecilor are un echivalent de 56 de grame la oameni.
Profesorul de biochimie din cadrul Universităţii Marshall, Elaine Hardman, care a condus cercetarea, a atras atenţia asupra beneficiilor aduse sănătăţii prin