11 deţinuţi din Penitenciarul Focşani s-au calificat în meseria de bucătar. În perioada 2 iulie – 12 decembrie, Penitenciarul Focşani, în colaborare cu Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, filiala Vrancea, a organizat cursul de calificare în meseria de bucătar pentru persoane private de libertate aflate în custodie.
Ieri, 11 deţinuţi din Penitenciarul Focşani au susţinut examenul de absolvire, organizat la finalul cursului de calificare. Evaluarea s-a materializat printr-o verificare scrisă şi una practică a absolvenţilor, fiind decla-raţi admişi toţi participanţii.
Persoanele private de libertate care au absolvit acest curs vor beneficia de reducerea pedepselor cu 30 de zile şi 40 de credite folositoare la acordarea recompenselor. „Scopul acti-vităţilor recuperative organizate în mediul penitenciar este acela de a oferi servicii de suport, dezvoltate împreună cu partenerii sociali tradiţionali, în vederea facilitării accesului şi menţinerii pe piaţa muncii a persoanelor private de libertate din penitenciare”, a explicat subcomisarul Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani.
Open publication - Free publishing - More monitorul
11 deţinuţi din Penitenciarul Focşani s-au calificat în meseria de bucătar. În perioada 2 iulie – 12 decembrie, Penitenciarul Focşani, în colaborare cu Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, filiala Vrancea, a organizat cursul de calificare în meseria de bucătar pentru persoane private de libertate aflate în custodie.
Ieri, 11 deţinuţi din Penitenciarul Focşani au susţinut examenul de absolvire, organizat la finalul cursului de calificare. Evaluarea s-a materializat printr-o verificare scrisă şi una practică a absolvenţilor, fiind decla-raţi admişi toţi participanţii.
Persoanele private de libe