Am mers cu multa speranta in suflet la restaurantul acesta "cu specific romanesc" si cu nume antebelic din Delea Noua, pus intr-o casa frumoasa, intre bulevardele Decebal si Matei Basarab.
Insa cred ca ar fi mai cinstit fata de clienti daca in loc de "specific romanesc" ar scrie "specific bucurestean - veacul supermarketurilor, 2011". Restaurantul e frumos, spatios, facut tot din lemn masiv, brut, bine luminat, cu multe decoruri reusite si bine potrivite in context. Spatiul e mare, incap multi oameni acolo, mai ales daca fac vreo nunta sau o cumetrie, ceva, mai ales ca unul dintre punctele forte pe care cei de La Doi Lei le scot in fata e taraful cu lautari care canta in fiecare seara si care - am auzit - atrage multi clienti.
Insa mancarea de La Doi Lei e de doi bani, si asta spus cu multa, multa ingaduinta... Nu am putut sa mancam mai nimic de acolo, desi am luat multe feluri, toate descris pompos si bombastic in meniul kilometric, cu un numar imens de feluri "traditionale romanesti". Aiurea!
Au luat cele mai proaste produse de la supermarket, semipreparate oribile, si le-au pus direct in farfurie! Din faimoasa-de-acum "gustare calda" cu care sunt intoxicati bucurestenii la aproape orice restaurant, nu am putut sa mancam mai nimic; "creierul pane", in special, a fost oribil, ma urmareste gustul acela de sapun si dupa jumatate de zi dupa ce am plecat de acolo. "Ficateii si ciupercutele" proaste rau, "cascavalul pane" de nemancat! "Carnaciorii" aveau orice mizerie si resturi si grasime in ei, numai carne nu!
Doar dintr-o jumatate de mic ce am mancat o bucatica, si de acolo mai putin de jumatate din jumatate... In alta farfurie se vede ceea ce in meniul de La Doi Lei se numeste o "scaricica". Adica niste coaste de porc puse din congelator direct in tigaie, fara nimic altceva, de ajunsesera atat de tari si de insipide incat doar cineva