de CRISTINA ANDREEA CATANA RETETE CU ADRESA Pana acum v-am prezentat o serie de produse care va pot ajuta sa va mentineti sanatatea. Astazi, va vom aduce la cunostinta cateva dintre efectele nocive pe care zaharul le are asupra organismului. Bineinteles ca acestea se manifesta in cazul unui consum exagerat. De aceea, trebuie inlocuit cu miere, cu zaharuri complexe din fructe, cereale si legume.
Pentru ca strabate cu usurinta intestinul subtire, ajunge foarte repede in sange, provocand hiperglicemie. De aceea, atunci cand consumam foarte mult zahar, simtim o puternica excitatie fizica si nervoasa. Urmatoarea etapa este alertarea pancreasului, care va secreta mai multa insulina decat in mod normal. Nici ficatul nu va scapa de efectele negative: va transforma o parte din rezervele sale de glucide in sange.
ISTORIC. Prima planta care a furnizat omului materia prima pentru zaharul cristalizat a fost trestia de zahar, din care, cu mai bine de 1800 de ani in urma, s-a putut obtine de catre populatiile de pe teritoriul Indiei o substanta dulce, pe jumatate intarita, de culoare bruna. Si astfel apare in scurt timp zaharul cristalizat. Apoi trestia de zahar, care se cultiva acolo de veacuri, a fost adusa de arabi in Egipt, Siria, Sicilia, Insulele Canare, Azore si in alte regiuni. In America, trestia de zahar a ajuns o data cu cea de-a doua calatorie a lui Columb pe Insula "La Espagnola" (azi Insula Haiti), de unde a trecut in America Centrala si in America de Sud. Extragerea zaharului cristalizat s-a perfectionat foarte repede, si trestia de zahar a devenit una din cele mai rentabile culturi tehnice.
In Cuba, trestia de zahar a gasit conditii foarte bune de vegetatie si astazi, ca si cu 150 de ani in urma. Trestia de zahar constituia cea mai importanta bogatie a Cubei.
OUA UMPLUTE CU SOS DE SMANTANA APERITIV
Ingrediente: 4 oua, un g