Din bucătăria chinezească puteţi alege preparatele din peşte, iar din cea indiană, gustările cu năut. Sursa: Andrei Spirache
O ieşire de weekend la un restaurant cu specific vă mai poate potoli puţin dorul de vacanţă. Nu ezitaţi să faceţi o astfel de escapadă, pentru că nu toate mâncărurile exotice îngraşă. Nici mâncarea chinezească şi nici cea indiană nu vă pun în pericol silueta, atâta timp cât veţi şti ce să alegeţi din meniu.
Bucătăria chinezească. Mâncărurile chinezeşti sunt mai uşor de digerat datorită tehnicii lor de pregătire. Cele mai multe sunt fierte, opărite ori prăjite în uleiuri rezistente la temperaturi ridicate. Supele sunt puţin cam condimentate pentru gustul românilor, dar carnea folosită la gătit nu este una foarte grea.
„Majoritatea preparatelor sunt din peşte, fructe de mare, pui ori vacă. Bucătăria chinezească este foarte dietetică, dar dacă sunteţi la regim, este de preferat să nu alegeţi prăjeli“, spune medicul nutriţionist Alina Jiletcovici, de la Cabinetul Moşilor din Bucureşti.
Puteţi încerca puiul cu bambus, puiul cu lămâie, creveţii, alături de o garnituri din orez. „Faţă de garnitura din cartofi, cea din orez va fi întotdeauna mai dietetică“, precizează nutriţionistul.
La desert, puteţi gusta banane prăjite ori alte fructe „trase“ în caramel. „Zahărul ars nu este foarte sănătos, dar fructele flambate nu fac rău“, spune nutriţionistul Alina Jiletcovici.
Preparate japoneze. În restaurantele japoneze, porţiile sunt, de cele mai multe ori, aşezate pe farfurii micuţe, aşa că nu există riscul să mâncaţi mult. Vă puteţi delecta cu sushi de orez, de ton, de somon, supă de sepie, pui picant, preparate din soia ori tempura din cartof.
„Carnea crudă de peşte, cu care se prepară sushi, este sănătoasă, cu condiţia ca peştele să fi fost păstrat în c