Aceasta este concluzia specialiştilor în chimie alimentară care au studiat ingredientele acestui produs folosit frecvent în alimentaţie! De fapt, brânza topită reprezintă un adevărat cocktail chimic, bogat în E-uri, calorii, produse procesate cât şi alte substanţe nocive.
Brânza topită, acest aliment prezent atât pe masa adulţilor, cât şi în „pacheţelul" primit de copii reprezintă de fapt un adevărat cocktail de substanţe, ce pun în pericol sănătatea.
Conform prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, cei mai afectaţi de cocktailul de E-uri sunt copiii şi bătrânii, iar un asemenea produs nu ar trebui să se regăsească într-un program naţional gen „Laptele şi Cornul".
CITIŢI ŞI:
Campanie „Adevărul de Seară" Ştii ce bei?Află ce chimicale se ascund în banalul suc
„Se produce o dezechilibrare între caracteristicile senzoriale ale brânzei topite, care este extrem de gustoasă, dar nehrănitoare, impiedicând fixarea calciului în oase. Sărurile de topire permit reţinerea apei, laptelui praf, cazeinei, aromelor, conservanţilor, coloranţilor, grăsimilor vegetale sau animale, care se adaugă la brânzeturile supuse topirii", a explicat acesta pentru plafar.ro.
Produs superprocesat
Prof. dr. ing. Elisabeta Botez, prodecanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (FSIA) din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" Galaţi spune că cei care cumpără astfel de produse ar trebui să ştie ce introduc în organism.
Campanie „Adevărul de Seară" Ştii ce mănânci? Legumele şi fructele sunt iradiate şi pline de substanţe toxice
„Brânzeturile topite pot fi considerate produse lactate superprocesate, deoarece materia primă o reprezintă brânzeturile în diferite stadii de maturare. Se remarcă un conţinut mare de grăsime raportat la substanţa uscată (între 60-40%), iar consumatorul