Lucian Popa (foto) este cel care aduce culoare şi gust în viaţa voluntarilor braşoveni, prin bucatele pe care le prepară. Visează să ajungă maestru bucătar, ba chiar să devină următorul Jamie Oliver, faimosul tânăr din Marea Britanie, care a ajuns şi în România prin cărţile de gătit. Lucian Popa este singurul bucătar care s-a înscris în competiţia „Căutăm oameni mari”, iniţiată de BRD şi poate fi votat,
pe site-ul www.cautamoamenimari.ro, până în 27 noiembrie.
Într-o vreme în care băieţii confirmau în general în meserii care presupuneau uleiul de maşină, Lucian Popa povesteşte că a ales „uleiul de gătit”, impresionând cu talentul nativ în domeniul gastronomic. Tânărul braşovean a terminat Colegiul „Andrei Bârseanu” şi a avut ocazia să lucreze în domeniul său atât în România, cât şi în Germania şi Anglia şi să deprindă fineţurile gastronomiei din aceste ţări. În timpul liber, a gătit pentru voluntarii Crucii Roşii şi dă gust întâlnirilor cu voluntarii de la Asociaţia Colors, din care face şi el parte.
„Eu sunt gurmand şi gătesc de plăcere. Ceea ce le spun întotdeauna clienţilor mei este să îşi găsească timp să savureze mâncarea. În gastronomie, mâncarea trebuie să fie savuroasă, aspectuoasă şi să respecte principiile nutritive. În rest, ţine de stilul fiecărui bucătar cum inovează în bucătărie.
Mi-ar plăcea să învăţ de la Joseph Hadad, bucătarul şef al Casei Vernescu, şi de la Heston Blumenthal, promotorul chimiei culinare”, a dezvăluit Lucian Popa. Lucian Popa (foto) este cel care aduce culoare şi gust în viaţa voluntarilor braşoveni, prin bucatele pe care le prepară. Visează să ajungă maestru bucătar, ba chiar să devină următorul Jamie Oliver, faimosul tânăr din Marea Britanie, care a ajuns şi în România prin cărţile de gătit. Lucian Popa este singurul bucătar care s-a înscris în competiţia „Căutăm oameni mari”, iniţiată de BRD şi poate f