Conţine numeroase vitamine din complexul B, contribuie la pastrarea frumusetii pielii si parului, iar studii recente confirma ca ne fereste de diabet si de boli neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson. Este vorba despre bere!
Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona şi Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat şi regulat de bere poate reduce riscul apariţiei diabetului. ”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentraţiei glucozei în sânge (hiperglicemie) şi dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro şi micronuţrienţilor din bere, ca şi, probabil, nivelului mare de antioxidanţi. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simţit exclusiv în cazul în care este consumată în cantităţi moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie din România.
Previne diabetul şi, în cantităţi moderate, nu îngrasă
Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente precum peştele, fructele, legumele şi uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea şi combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine B, acid folic, fier şi calciu care se regăseşte în bere.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.249 de bărbaţi şi femei, de peste 57 de ani. Īn urma lui a reieşit că cei care beau regulat o cantitate moderată de bere prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet. Īn plus, aceştia au experimentat şi alte efecte pozitive, precum scăderea în greutate şi minimizarea riscului de a suferi de presiune arterială crescută.
“Bere