Florin Dumitrescu, Cătălin Scârlătescu şi Sorin Bontea, cei trei juraţi ai show-ului MasterChef, emisiune care va fi difuzată de Pro Tv începând cu data de 20 martie, au povestit despre primele lor momente petrecute în bucătărie preparând mâncare.
Florin Dumitrescu s-a apucat de gătit de la 16 ani
Dacă Florin Dumitrescu îşi poate aminti cu precizie momentul în care a decis că vrea să devină bucătar, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea spun că această pasiune a venit pentru ei treptat.
„În cazul meu nu a fost nimic premeditat, pur şi simplu a venit dintr-o joacă în bucătăria mamei şi descoperind că-mi place să gătesc m-am hotărât să fac o carieră din asta. Am combinat utilul cu plăcutul”, a spus Sorin Bontea. Juratul MasterChef menţionează că şi-a început cariera în acest domeniu în toamna anului 1986, când avea doar 16 ani. El a pornit de jos şi a trecut prin toate etapele care formează un Chef desăvârşit.
Cătălin Scărlătescu are o carieră în acest domeniu de 23 de ani
La rândul lui, Cătălin Scărlătescu este de părere că pasiunea pentru arta culinară nu se descoperă, ci se construieşte. „Nu este aşa de simplu să o descoperi, e nevoie de foarte multă muncă, studiu, cercetare, inventivitate şi creaţie”, a spus acesta. El a început să gătească şi să pună bazele unei cariere ce numără acum nu mai puţin de 23 de ani. Pasiunea pentru bucătărie a moştenit-o de la familia sa, aceştia lucrând, fie în turism, fie ca bucătari, ospătari sau şefi de unitate.
Florin Dumitrescu este cel mai tânăr MasterChef
În cazul lui Florin Dumitrescu, lucrurile au fost cât se poate de clare. El ştie să numească exact momentul declanşator care l-a făcut să vrea să devină bucătar. „M-a inspirat o emisiune TV, unde un bucătar a executat în doar câteva minute un preparat spectaculos. Ţin minte şi acum designul farfuriei. Acela a fost