Puţini români îşi pot imagina masa de Crăciun fără preparate din carne de porc, dar medicii atrag atenţia cu privire la cantitatea consumată. Totuşi, specialiştii îi avertizează pe români cu privire la felul în care trebuie să arate carnea prospătă atunci când este cumpărată. adevarul.ro vă propune o plimbare prin goana după carnea de porc, oraş cu oraş.
Carnea de porc nu este cea mai sănătoasă, după cum explică medicul nutriţionist din Bucureşti Eduard Adamescu. Acesta recomandă pentru masa de Crăciun o porţie zilnică de 150 de grame, făcută pe grătar. „Aşa se pierde o bună parte din grăsimea pe care o conţine carnea. Este indicat muschiuleţul“, spune Adamescu.
Dieta înainte de Crăciun, o capcană
Nu de puţine ori s-a vorbit despre faptul că înainte de masa de Crăciun este indicat să se consume alimente mai uşoare. O practică greşită, spune medicul, adăugând că trecerea bruscă de la legume şi carne slabă direct la preparatele din carne de porc nu face altceva decât să supună orgnismul la un şoc.
Mai mult decât atât, câteva zile după Crăciun este indicat să nu se renunţe brusc la carnea de porc pentru că şi aici este vorba despre un şoc suferit de organismul uman, care timp de câteva zile s-a hrănit cu un tip de carne mai grasă.
BACĂU
În ceea ce priveşte, modalitatea prin care carnea de porc ajunge pe masa de Crăciun, tehnologia modernă îşi găseşte aplicabilitate şi în domeniul comerţului cu animale domestice. În unle părţi din ţară, porcii de Crăciun se vând pe internet. Mai mulţi crescători particulari de porci îşi caută clienţi pe internet, prin intermediul siteurilor de anunţuri.
Oamenii susţin că nu este pentru prima oară când recurg la internet pentru a-şi vinde "marfa", însă anul acesta comerţul a mers mai bine decât la Sărbătorile trecute.
BISTRIŢA
Vechiul obicei al tăiatului porcului a început să s