Pasquale Bruno este critic culinar şi bucătar. A scris cinci cărţi de bucate şi a colaborat timp de 27 de ani cu Chicago Sun-Times. În urmă cu doi ani, a fost diagnosticat cu glioblastom multiform, o formă de cancer fatală. Totuşi, el trăieşte şi se bucură de fiecare zi, relatează publicaţia The Washington Post.
În 23 decembrie 2009, Pasquale Bruno era la masă cu nişte prieteni. Îşi comandase costiţe, un sandviş cu brânză şi un ceai cu gheaţă.
"De la restaurant, am luat un taxi şi, cum am ajuns acasă, m-am trântit pe canapea. Soţia mea a ajuns pe la 5.30. Aveam de gând să mâncăm târziu de seară. Îmi amintesc că s-a aşezat pe canapea lângă mine şi am auzit o bătaie în uşă. ‘Neobişnuit', mi-am spus. Când am deschis uşa, era acolo. Marele C. L-am gonit şi am trântit uşa. Trei zile mai târziu, m-am trezit în spital".
Pasquale suferise un atac de aplopexie. Soţia i-a povestit că a căzut peste ea şi ea s-a chinuit apoi să ajungă la telefon, să sune la Salvare.
Cauza atacului a fost o tumoare pe creier, un glioblastom, una dintre cele mai periculoase forme de cancer cerebral. Era o tumoare de gradul IV.
"A fost nevoie să-mi scormonească prin toată partea dreaptă a capului să o scoată. Capsele de metal începeau de la urechea mea dreaptă şi se întindeau preţ de 16 centimetri, până în partea cealaltă a capului".
Doi sau trei oameni din 100.000 europeni şi americani suferă de glioblastom multiform. Una dintre cauze este şi un virus care se transmite prin mâncare.
"L-am întrebat pe oncologul meu: de ce?
"Ghinion", mi-a replicat el.
"Nu era nevoie să intru în ring şi să lupt. Doar aveam 77 de ani. Cât o să trăiesc, până la urmă? Dar ăsta nu era stilul meu. Am hotărât să lupt. Nu-mi era foarte rău. Aveam dureri. Nu dormeam prea bine. Dar îmi scriam rubricile săptămânal. Totuşi, când am început tratamentul medicamentos, am avut n