Folosirea uleiului de măsline, mai ales în salate, este un prim pas în lupta împotriva kilogramelor în plus, susţin nutriţioniştii
Statisticile arată că unul din patru români este obez, iar unul din doi este supraponderal. Obezitatea este o problemă care afectează din ce în ce mai multe persoane, la nivel mondial.
Medicii nutriţionişti spun că această afecţiune este strâns legată de un regim alimentar bogat în grăsimi şi kilocalorii, des întâlnită în ţările industrializate, citează site-ul Regimes Maigrir.
Potrivit specialiştilor în nutriţie, uleiul extravirgin de măsline poate ajuta la prevenirea obezităţii, datorită conţinutului ridicat de acizi Omega 6. În plus, un studiu recent vine în completarea nutriţioniştilor şi arată că acest tip de ulei conţine un antioxidant, denumit hydroxytyrosolul, care stimulează arderile interne şi ajută la păstrarea siluetei.
În plus, uleiul de măsline stimulează funcţionarea unei componente celulare importante, denumită mitocondrii, care este responsabilă pentru producţia de energie care ajută la arderea grăsimilor. Acest fapt ar putea juca un rol-cheie în prevenirea obezităţii şi reducerea riscului de diabet de tip 2 şi a bolilor de inimă, subliniază oamenii de ştiinţă. Aceasta nu este singura componentă a uleiului de măsline care poate ajuta la prevenirea obezităţii, susţin nutriţioniştii.
Alimentul este bogat în acizi graşi monosaturaţi, cunoscuţi şi sub numele de grăsimi "bune", care ajută la prevenirea bolilor de inimă, deoarece scade nivelul colesterolului din organism. O altă cercetare arată că o dietă bogată în grăsimi mononesaturate reduce acumularea de grăsime în regiunea abdominală şi îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină.
Nutriţioniştii susţin că folosirea uleiului de măsline, mai ales în salate, este un prim pas în lupta împotriva kilogramelor în plus. (M.Ch.)
Folosirea ulei