De fiecare dată după ce găteşti în vasul de Jena, te chinui minute în şir să-l cureţi. Resturile alimentare arse şi petele dau mari bătăi de cap. Iată cum să cureţi şi să întreţii vasul de iena pentru a-l păstra ca nou.
Spală imediat vasul cu detergent
Imediat după ce ai terminat de gătit mâncarea, răstoarn-o în alt recipient, iar apoi umple vasul de iena cu apă fierbinte şi detergent. Lasă-l câteva minute în chiuvetă iar apoi spală-l folosind un burete abraziv.
Foloseşte praf de copt
Dacă ai nevoie de o soluţie mai eficientă decât detergentul de vase, foloseşte praf de copt. Pudrează buretele abraziv cu praf de copt şi freacă zonele în care s-a lipit mâncarea.
Curăţă cu sare
Pentru curăţarea în profunzime a vasului de iena, poţi folosi sare. aceasta poate să fie fină, în cazul în care vasul nu este foarte murdar, sau poate fi grunjoasă pentru petele mai dificile.
Clăteşte şi usucă bine
După ce l-ai curăţat, clăteşte-l bine cu apă, iar apoi şterge-l cu un prospop de hârtie. Nu lăsa vasul să se usuce singur pentru că vor rămâne pe sticlă pete şi dâre albicioase de calcar.
Foloseşte o periuţă de dinţi veche
Pentru zonele mai greu accesibile poţi folosi o periuţă de dinţi veche. Evită buretele de sârmă pentru că vasul se zgârie foarte uşor.