Nu pierde foarte mult timp gătind, cât pierde căutând cele mai bune ingrediente. Preferă să mânânce puţin şi de calitate decât mult şi degeaba. Pe acest principiu sănătos, Ernest se menţine, de ani de zile, suplu ca tras prin inel.
Prezentatorul emisiunii „Ochii din umbră" de la Kanal D a fost şi rămâne adeptul mâncatului sănătos. Din meniul său obişnuit fac parte alunele, nucile, fructele uşor uscate (smochine, curmale), pâinea doar integrală, carnea de vită şi peştele.
Dimineaţa nu-i lipsesc cerealele, laptele şi mierea, iar la prânz ciorbele. Evită prăjelile şi găteşte doar la cuptor sau la abur, folosind ulei de măsline extra virgin.
„Îl cumpăr din Creta direct de la producător, prin internet. Nu costă uleiul cât livrarea lui, dar e ce trebuie. Prefer să mănânc puţin şi de calitate decât mult şi degeaba sau chiar mai rău. Eu folosesc doar cele mai bune ingrediente care, chiar dacă au preţuri piperate, mâncarea are alt gust şi alte calităţi", spune Ernest.
Dintotdeauna a avut o constituţie atletică, fără să oscileze prea mult în greutate. Ba mai mult, s-a tot chinuit să se îngraşe, într-o vreme. Nu a reuşit. „Vinovat" e metabolismul lui, viaţa activă, dar şi alimentaţia sănătoasă.
„Sunt conştient că va veni o vreme când metabolismul meu va încetini şi voi începe să mai pun câteva kilograme. Dar eu oricum mănânc sănătos, puţin şi des, iar în ultimii ani am avut undeva între 90 şi 94 kg. Sunt mulţumit de mine", spune, fericit, prezentatorul tv.
În Asia, a gustat insecte şi i s-au părut delicioase
Nu se dă în vânt după bucătăria tradiţională românească. O preferă pe cea mediteraneană, asiatică sau libaneză. Povesteşte că de curând a fost în Asia, unde a mâncat tot felul de insecte: scorpioni, greieri, lăcuste, cărăbuşi etc. Îndrăzneţ, am spune noi! Lui Ernest i s-au părut delicioase.
@N_