Jamie Oliver şi-a dorit de mic să conducă un restaurant. Lucrând împreună cu tatăl său încă de când era copil la pub-ul familiei din Essex, Jamie a vrut să aibă un restaurant numai al lui, în care oamenii să se simtă bine şi din care să iasă mulţumiţi. Apoi, după ce a început să aibă succes şi să vadă că vorbele sale încep să fie ascultate, Jamie s-a gândit să schimbe lumea. Evident, în bine. Aşa că s-a pornit să schimbe ideile oamenilor despre alimentaţie.
Proiectul care îmbină cel mai bine visele lui este Fundaţia Fifteen. Prin intermediul ei, a vrut să ajute tinerii dezavantajaţi şi care nu aveau un scop în viaţă. Iar cel mai bun mod de a-i ajuta, pe lângă cursurile de gastronomie, a fost deschiderea unui restaurant special în care toţi aceşti tineri să lucreze. Astăzi, "Fifteen" a devenit un lanţ de restaurante în toată lumea şi este un simbol al calităţii.
PROMOŢIA 2009
Anul care s-a încheiat a fost pentru Fundaţia Fifteen unul dintre cei mai productivi, de la lansarea programului. Pe lângă faptul că Jamie a reuşit să deschidă mai multe sedii ale organizaţiei în lume, anul trecut s-a înregistrat şi cel mai mare număr de absolvenţi ai cursului: 83% din totalul celor înscrişi au trecut examenul final şi lucrează acum în restaurantele "Fifteen". De asemenea, în 2009 programul de pregătire al tinerilor bucătari s-a scurtat de la 18 la 12 luni, fapt ce va permite acum ca mai mulţi studenţi să participe.
O MARE FAMILIE DE SUCCES
Fundaţia se ocupă cu recrutarea tinerilor dezavantajaţi, care au nevoie de o schimbare, încurajându-i să-şi folosească potenţialul lucrând într-un restaurant. Directorul executiv al fundaţiei, Penny Newman, a afirmat: "Suntem foarte mândri de promoţia din 2009. Au muncit din greu şi este foarte plăcut să-i vezi cum continuă să lucreze şi pe cont propriu. Peste jumătate dintre absolvenţi au primit dej