Aveţi nevoie de superreţete ca să vă iasă lichiorul de fructe perfect? Libertatea vă oferă miercuri, 24 august, o ocazie de neratat, ziarul şi cartea “Conserve din fructe şi legume”, a Mariei Cristea Şoimu, la doar 7,99 de lei. În acest volum găsiţi şi ponturi pentru cele mai rafinate băuturi preparate în casă. Aveţi nevoie de superreţete ca să vă iasă lichiorul de fructe perfect? Libertatea vă oferă miercuri, 24 august, o ocazie de neratat, ziarul şi cartea “Conserve din fructe şi legume”, a Mariei Cristea Şoimu, la doar 7,99 de lei. În acest volum găsiţi şi ponturi pentru cele mai rafinate băuturi preparate în casă.
Maria Cristea Şoimu, autoarea cărţii “Conserve din fructe şi legume”, vă sfătuieşte să nu lăsaţi să se risipească fructele. Profitaţi de acestea, pentru că puteţi face băuturi delicioase, cum ar fi lichiorurile.
Pentru o aromă mai deosebită a lichiorurilor, Maria Cristea Şoimu vă sfătuieşte să adăugaţi câteva migdale sfărâmate.
Luaţi câteva cuburi de gheaţă, pisaţi-le şi puneţi-le într-un pahar. Turnaţi lichiorul peste gheaţă şi decoraţi paharul cu două frunze de mentă pentru a vă bucura de o băutură cu adevărat rafinată.
Ingrediente: 3 kg de afine, 1 l alcool de 80 de grade, 2 kg de zahăr.
Preparare: se aleg afine sănătoase. Se pun într-o sticlă cu gura largă şi se toarnă peste ele alcool cât să le acopere. Se astupă sticla ermetic cu un dop din plută, după care se pune la soare să se macereze circa trei săptămâni, agitând din când în când. Într-un alt vas se scurge apoi esenţa, printr-o hârtie de filtru sau un tifon pus în două. Aceasta se combină cu un sirop făcut dintr-un kilogram de zahăr şi o jumătate de litru de apă. Se amestecă timp de câteva minute compoziţia. Se toarnă lichiorul în sticle şi se astupă cu dopuri opărite. Sticlele se ţin într-un loc rece. Lichiorul se poate consuma după 2-3 săptămâni.