Abia s-au încheiat ecourile Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Cluj, că va începe o altă competiţie gastronomică: Bucharest Food Festival. Cea de-a patra ediţie a evenimentului ajuns deja de notorietate se va desfăşura în zilele de 24, 25 şi 26 septembrie în Parcul Tineretului din Bucureşti. Organizatorii îşi propun ca anul acesta să le aducă bucureştenilor o parte din moştenirea gastronomică a Uniunii Europene. Bucătari români, dar şi din afara ţării vor prepara bucate specifice celor 27 de state membre UE.
În acest sens printre campaniile care se vor desfăşura în cadrul festivalului sunt demne de luat în seamă workshopul organizat de Jurnalul de bucătărie intitulat "Poveştile bucătăriei româneşti", în cadrul căruia doritorii pot afla poveştile gastronomiei noastre tradiţionale, dar vor putea şi gusta din bucatele culese de regretatul Radu Anton Roman. Workshopul se va derula între orele 14:30-16:00 şi va fi moderat de Simona Lazăr, editor al Jurnalului de bucătărie. Vor găti pentru dumneavoastră tânărul şi talentatul chef Radu Gerheş care va prepara, din cartea lui Radu Anton Roman, o apetisantă "Saramură de crap", dar şi Nicoleta Săndulache, blogger culinar, care va oferi spre degustare o reţetă de familie: "Tochitura lu' tanti Florica", reţetă premiată la concursul "Scrie şi tu «Poveştile bucătăriei româneşti»" şi publicată într-un capitol special al cărţii, care reuneşte sugestii culinare primite de la cititori. Cartea se poate găsi şi la standul special amenajat de Jurnalul Naţional în cadrul Bucharest Food Festival, alături de alte produse - cărţi, CD-uri, DVD-uri - marca Jurnalul.
Cumparatorii "Poveştilor de bucătărie" vor beneficia de oferte excepţionale si de reduceri pe măsură. De asemenea, vă invităm să participaţi la concursul "GĂTEŞTE ROMĂNEŞTE", în care se poate inscrie orice cumparator care va achiziţiona c