Pasta este mâncarea săracilor? Pastele îngraşă? Toate pastele sunt la fel? Numai „macaronarii” mănâncă paste? Cu siguranţă că nu. Bucătarii din Braşov au demontat ieri aceste mituri culinare, printr-o demonstraţie aparte
Cu toate că pastele au intrat demult în bucătăria românească, notorietatea lor a fost dată de italieni. Unul dintre cele mai autentice restaurante italiene din Braşov – Ischia - a încercat ieri seara, printr-o demonstraţie culinară, să explice secretele unor paste făcute ca la mama lor şi, în acelaşi timp, să demonteze unele „mituri” legate de consumul acestor preparate. Au răspuns invitaţiei reprezentanţi ai Primăriei Braşov, ai Direcţiei Sanitar Veterinare, ai Camerei de Comerţ şi Industrie, ai unor trusturi media şi oameni de afaceri.
În cadrul demonstraţiei culinare au fost preparate un aperitiv şi patru feluri de paste. Pentru început - „Tortellini in brodo di vitello”, un preparat între supă şi ciorbă, având lejeritatea primeia şi consistenţa celei de-a doua. „Teoretic, este o ciorbă, dar practic, este puţin mai fină, ca o supă. Le place foarte mult clienţilor”, ne spune Dorin Andronic, expertul bucătar.
Al doilea fel se numeşte papardele - denumirea pastei late - zaferrano con gamberi a moscardini. „Zafferano este practic şofranul, care-i conferă acest gust special. Gamberi sunt creveţii, iar moscardini sunt caracatiţele-baby, puiul de caracatiţă, după cum e denumit el în marile magazine de retail”, a explicat Andronic. Al treilea fel a fost o combinaţie între pasta scurtă şi cea lungă: tortellini umplut cu prociuto crudo şi sos ragu de verdure. „Sosul ragu a fost realizat din verdure, adică din legume. Acest contrast este foarte plăcut la gust”, a mai spus gazda.
Pastele de casă sunt cele mai bune
Pe parcursul prezentării, gazda a mărturisit distinşilor oaspeţi care su